torsdag den 14. november 2013

Mona (aa Betty)


Forfatter og tegner: Dorte Karrebæk
Udgivet: Gyldendal, 2011

Resumé

Hovedpersonen er den lille, frodige kvinde Mona, der i bogens begyndelse lige er blevet smidt på gaden af en tidligere kæreste. Mens hun står med alle sine ejendele spredt omkring sig, bliver hendes håndtaske stjålet, Og man får den tanke, at det måske er hendes liv i en nøddeskal. Men så møder hun Helmer, og historien kan rigtigt begynde.
Helmer inviterer Mona på hotel, han giver mad, vin og champagne i brude-suiten. Og efterlader hende om morgenen med en stor regning, som hun ikke kan betale. Hotelejeren, den søde Jensen, sætter Mona til at vaske op, nu hun ingen penge har. Mona får et værelse på hotellet og et fast job som opvasker. Imens begynder hun hendes mave at vokse.
Jensen kører Mona på hospitalet og henter hende og den nyfødte (meget lange) dreng igen. Mona og lille Helmer får et større værelse med bad på hotellet og bliver boende. Hotellet er blevet Mona og sønnens hjem. Og da Helmer (og Mona) er blevet student, flytter Mona hjemmefra værelse nr. 13 og ned til Jensen, og Mona bliver forfremmet til tjener.
Pludselig en dag kommer Helmer (altså faren til lille Helmer) ind på hotellet med en kvinde, og Jensen bliver dybt ulykkelig. Vil han nu miste Mona???

Vurdering

På bagsiden af bogen står der: ”Mød Mona, fortabt, forført, forsørger, forstandig, forelsket.”. De fem ord opsummerer historiens handling. Jeg vil gerne tilføje nogle ord, som opsummerer min mening om ’Mona’: Fin historie, rigtig godt fortalt og sjovt tegnet!
’Mona’ handler om en kvinde, der måske nok er lidt naiv og let at narre, men som også bare er lidt uheldig med kærligheden og alligevel forsøger at gøre alting så godt, hun kan. Bogen er sjov, men til tider også mere alvorlig, da Mona går igennem nogle ting, der gør at man får ret ondt af hende. Den er let at læse, og man er hurtigt færdig med den, men man tænker længe over historien efter man er færdig.

Jeg giver bogen 5 stjerner

Lån 'Mona' på biblioteket - tryk her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar